Chokladmuffins med cheescakefyllning
I helgen hade vi gäster så då slängde jag ihop några muffins lite snabbt :)
Det blev chokladmuffins, nästan som kladdkaksmuffins med philadelphiaost i!
Orkar inte göra så fint recept som jag brukar så jag skriver bara in det :)

Chokladmuffins med cheescakefyllning
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 gram smör
2 1/2 dl farin eller muskovadosocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
300 gram cream cheese (philadelphiaost)
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser utom sockret i en skål och ställ den åt sidan.
Vispa smör och socker poröst med elvisp och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och blanda.
2. Gör fyllningen genom att vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vanilj och blanda väl.
Smörj formarna lätt. Fyll formarna till ca hälften med smet.
3. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa i ca 2 msk i varje muffins. Dra upp spritsen på slutet så lite hamnar på ovansidan.
4. Grädda i ca 25 min. Muffinsen blir godast om de är precis klara när de tas ur ugnen. De ska inte övergräddas.
Jag gräddade mina i 20 min men tyckte ändå de blev lite torra. Kanske man kan skippa bakpulvret?
Servera med grädda, gott gott.
Det blev chokladmuffins, nästan som kladdkaksmuffins med philadelphiaost i!
Orkar inte göra så fint recept som jag brukar så jag skriver bara in det :)

Chokladmuffins med cheescakefyllning
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 gram smör
2 1/2 dl farin eller muskovadosocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
300 gram cream cheese (philadelphiaost)
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser utom sockret i en skål och ställ den åt sidan.
Vispa smör och socker poröst med elvisp och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och blanda.
2. Gör fyllningen genom att vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vanilj och blanda väl.
Smörj formarna lätt. Fyll formarna till ca hälften med smet.
3. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa i ca 2 msk i varje muffins. Dra upp spritsen på slutet så lite hamnar på ovansidan.
4. Grädda i ca 25 min. Muffinsen blir godast om de är precis klara när de tas ur ugnen. De ska inte övergräddas.
Jag gräddade mina i 20 min men tyckte ändå de blev lite torra. Kanske man kan skippa bakpulvret?
Servera med grädda, gott gott.
Kommentarer
Trackback