Brownies!
Idag har jag bakat brownies för första gången, det var roligt! :)
Hittade ett amerikanskt recept, brownies måste ju göras "the american way" !
Okej, översätter till svenska:
Brownies
220 gram mörk choklad
200 gram smör eller margarin
5 ägg
7 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl grovt hackade valnötter
Smält margarin och choklad i en kastrull på svag värme, låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker i 10 min med elvisp. Anledningen till att den ska vispas
så länge är att man kan utesluta bakpulver då.
Blanda vetemjöl och salt.
Blanda i chokladblandningen i äggblandningen samtidigt som du vispar på låg fart.
Blanda därefter i mjölblandningen likadant. Blanda till sist i valnötterna och fördela smeten i en
form/långpanna. Baka i ugnen på 180 grader mellan 25-40 min. Den ska vara kletig inuti.

Smält choklad och margarin (jag tog både vit och mörk choklad).

Vispa 10min! Det gjorde jag i min fina maskin :)

Blanda i valnötterna!

Häll upp i formen!

Klart, mumsiga brownies!!!
Hittade ett amerikanskt recept, brownies måste ju göras "the american way" !
Okej, översätter till svenska:
Brownies
220 gram mörk choklad
200 gram smör eller margarin
5 ägg
7 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 dl grovt hackade valnötter
Smält margarin och choklad i en kastrull på svag värme, låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker i 10 min med elvisp. Anledningen till att den ska vispas
så länge är att man kan utesluta bakpulver då.
Blanda vetemjöl och salt.
Blanda i chokladblandningen i äggblandningen samtidigt som du vispar på låg fart.
Blanda därefter i mjölblandningen likadant. Blanda till sist i valnötterna och fördela smeten i en
form/långpanna. Baka i ugnen på 180 grader mellan 25-40 min. Den ska vara kletig inuti.

Smält choklad och margarin (jag tog både vit och mörk choklad).

Vispa 10min! Det gjorde jag i min fina maskin :)

Blanda i valnötterna!

Häll upp i formen!

Klart, mumsiga brownies!!!
Kokosmuffins med läskiga spindlar
Nu har jag bakat lite kokosmuffins. Använde mig av mitt grundrecept och tillsatte lite lagom med kokosflingor.
Gjorde en lite annorlunda frosting som består av 80 gram margarin, 3 dl florsocker och 1 msk citronsaft. Hade i lite blå karamellfärg också men den blev grön :P
Det roligaste var ju ändå att jag använde min nya coola form från ikea, tyvärr så missade jag att det fanns matchande bullpapper till :(





Gjorde en lite annorlunda frosting som består av 80 gram margarin, 3 dl florsocker och 1 msk citronsaft. Hade i lite blå karamellfärg också men den blev grön :P
Det roligaste var ju ändå att jag använde min nya coola form från ikea, tyvärr så missade jag att det fanns matchande bullpapper till :(





Josefina bakar goda muffins!
I helgen var vi i Gualöv, då blev vi bjudna på goda muffins som Josefina bakat.

Gooooooottt :)
Vi har bakat såna muffins tillsammans en gång jag och Josefina, såhär såg dom ut:

Innan frosting.

Efter frosting.
När vi kom till Gualöv så fick vi äppelkaka med glass och grädde som mamma bakat, muuums.
På söndagen var det fika med morotskaka och kanelbullar (fick en påse med oss hem!)
Så mycket gott vi fick :)
Sov gott Gizmo



Gooooooottt :)
Vi har bakat såna muffins tillsammans en gång jag och Josefina, såhär såg dom ut:

Innan frosting.

Efter frosting.
När vi kom till Gualöv så fick vi äppelkaka med glass och grädde som mamma bakat, muuums.
På söndagen var det fika med morotskaka och kanelbullar (fick en påse med oss hem!)
Så mycket gott vi fick :)
Sov gott Gizmo


Grundrecept muffins!
På begäran :)
Muffins
100 gram smör eller margarin
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör/margarin och mjölk.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de är gyllenbruna.
Smaksätt med vad du vill, tex kakao, citron (lite skal + saft), bär.
Muffins
100 gram smör eller margarin
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör/margarin och mjölk.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de är gyllenbruna.
Smaksätt med vad du vill, tex kakao, citron (lite skal + saft), bär.
Chokladmuffins med cheescakefyllning
I helgen hade vi gäster så då slängde jag ihop några muffins lite snabbt :)
Det blev chokladmuffins, nästan som kladdkaksmuffins med philadelphiaost i!
Orkar inte göra så fint recept som jag brukar så jag skriver bara in det :)

Chokladmuffins med cheescakefyllning
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 gram smör
2 1/2 dl farin eller muskovadosocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
300 gram cream cheese (philadelphiaost)
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser utom sockret i en skål och ställ den åt sidan.
Vispa smör och socker poröst med elvisp och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och blanda.
2. Gör fyllningen genom att vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vanilj och blanda väl.
Smörj formarna lätt. Fyll formarna till ca hälften med smet.
3. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa i ca 2 msk i varje muffins. Dra upp spritsen på slutet så lite hamnar på ovansidan.
4. Grädda i ca 25 min. Muffinsen blir godast om de är precis klara när de tas ur ugnen. De ska inte övergräddas.
Jag gräddade mina i 20 min men tyckte ändå de blev lite torra. Kanske man kan skippa bakpulvret?
Servera med grädda, gott gott.
Det blev chokladmuffins, nästan som kladdkaksmuffins med philadelphiaost i!
Orkar inte göra så fint recept som jag brukar så jag skriver bara in det :)

Chokladmuffins med cheescakefyllning
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 gram smör
2 1/2 dl farin eller muskovadosocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
300 gram cream cheese (philadelphiaost)
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser utom sockret i en skål och ställ den åt sidan.
Vispa smör och socker poröst med elvisp och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och blanda.
2. Gör fyllningen genom att vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vanilj och blanda väl.
Smörj formarna lätt. Fyll formarna till ca hälften med smet.
3. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa i ca 2 msk i varje muffins. Dra upp spritsen på slutet så lite hamnar på ovansidan.
4. Grädda i ca 25 min. Muffinsen blir godast om de är precis klara när de tas ur ugnen. De ska inte övergräddas.
Jag gräddade mina i 20 min men tyckte ändå de blev lite torra. Kanske man kan skippa bakpulvret?
Servera med grädda, gott gott.
Gör egen Ben & Jerrys!
Nu får ni se vad jag skulle använda smeten till!
Nämligen göra egen Ben & Jerry glass... kulorna från förra inlägget la jag i frysen.
Sen gjorde jag glass i glassmaskinen, la glassen i en burk och tryckte ner smetbitarna i glassen!
Det fick ligga i frysen en stund till. Glassen var vääldigt god, vi åt upp allt :)
Glassmaskinen jobbar för fullt!
mm... hemmagjord Ben & Jerrys!