Mixed fruit cobbler
Idag fick vi besök av Peter, Susanne, Tomas och Ann-Cathrine som har varit i Sälen och åkt skidor.
I början av året köpte jag Leilas bok "one more slice", med recept taget från den boken har jag tidigare gjort "Chunky monkey chocolate brownies". Idag var det dags för något helt annat men fortfarande amerikanskt :)
Cobbler är ett amerikanskt recept och resultatet blir ungefär som en smulpaj fast på sockerkakssmet men mycket godare!
Man kan använda sig av vilka frukter och bär man vill!
Mums så gott det blev, mitt resultat blev inte perfekt för jag använda frusna bär så det blev ganska "saftigt" :)
Mixed fruit cobbler
1 form/sex portioner
Cobblersmet
100 gram smör
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
skal av 1 citron
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
3/4 dl kaffegrädde
1 dl kokosflingor
Fyllning
1 liter blandade bär
1 dl råsocker
3 persikor
50 gram mandelspån
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
4. Blanda bären med råsocker. Klyfta persikorna.
5. Varva bär, frukt och smet i en liten ungsfast form (cirka 20x15 cm). Strö över mandelspån.
6. Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ät som den är eller med vaniljsås som vi gjorde :)
Egentligen ska det vara färska persikor men det fanns inte
på Viberga!
Bären blandades med råsocker. Fick ta frysta bär men snart är det
säsong så man kan handla färska bär!
Cobblersmeten!
Före gräddning.
Efter gräddning!
Gott gott gott!
Buhu vi bor för långt ifrån - det hade inte varit så dumt att få smaka lite
Kram
Får baka en när ni kommer hit :)
Eller kanske baka en påsktårta när vi kommer ner snart!
en sån ska jag lätt prova att baka! :D trevlig blogg föresten för en som gillar mat :)