Snart är det påsk!

Då måste man såklart baka påskkakor, vilket jag har gjort idag!

Använde mig av ett recept som ni kanske känner igen, nämligen "sugar cookies". Gjorde sådana för ett tag sen, se här för recept: http://bakeoholic.blogg.se/2011/january/sugar-cookies.html

Idag gjorde jag lite annorlunda! Jag hade en pepparkaksform som såg ut som en ring, den vandaliserade jag lite så att den blev till ett ägg :)

När kakorna var färdiggräddade och hade svalnat så gjorde jag en kristyr eller royal icing som man kallar det för in america.

Kristyr/Royal Icing

ca 4 dl florsocker
1 äggvita
Valfri karamellfärg

Mät upp florsocker i en bunke och häll i lite äggvita i taget medans du vispar med elvisp.
Om den blir för lös, ha i mer florsocker. Om den blir för hård, ha i mer äggvita.
Vill du kunna spritsa ut den så ska den vara ganska hård.
Ha till sist i vilken karamellfärg du önskar.


Färdiggräddade "ägg".


Kristyren redo att spritsas!


Påskkakor!


Man ser tydligt vilka det är som ska få äta påskkakorna :)


Glad Påsk :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0