Macarons
Macarons är en vetenskap i sig. Väldigt svåra att baka, ena gången blir dom perfekta för att nästa gång bli helt misslyckade. Denna gången blev dom halvbra :)
Jag har använt mig av Leilas recept som finns här: http://www.recept.nu/1.307664/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/franska_macarons
Rosa macarons med körsbärsfyllning
Blanda finmald mandel med florsocker. Se till så att det inte är
några bitar i.
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret lite i taget.
Tilsätter du sockret för snabbt så blir det inte fluffigt.
Vänd försiktigt ner mandelblandningen i äggvitan, lite i taget.
Färga smeten om du vill.
Oj, fel håll.. jaja. Häll smeten i en sprits. Lättast är om du sätter
spritsen i ett glas och har en klämma längst ner så smeten inte
åker ut.
Spritsa ut klickar stora som femkronor på en plåt. "Slå" plåten mot
ett bord eller liknande så att eventuella bubblor försvinner.
Låt dem vila i ca en timme tills dom är så torra att du kan ta på
ytan utan att bli kletig.
(mina blev aldrig torra, förmodligen därför dom inte fick det typiska
macaron utseendet med en "fot")
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Använd INTE varmluftsugn.
Såhär blev mina :)
I min smörkräm blandade jag smör, florsocker, vaniljsocker,
en äggula, karamellfärg och körsbärssylt.
Kleta smörkräm på varannan macaron och para ihop.
Ät och njuuut, för även om dom inte ser ut som dom "ska" så är
dom väldigt goda! :)
sluta aldrig med det du gör du e så himla duktig