Kanderade björklöv

Något som jag tycker är väldigt fint men aldrig provat att göra är att kandera.
Man kan kandera mycket fint, bland annat rosor, krasse, syren och som jag kanderade idag, björklöv!

Tror väl att man kan kandera det mesta men var noga med att kolla så det inte är något giftigt ;)
Ska du kandera rosor så välj obesprutade!

Såhär enkelt är det:

Du behöver en äggvita och strösocker.
Sätt ugnen på 100 grader ett tag innan så den hinner stå i rätt värme.
Vispa äggvitan ganska hårt så att den inte är "trådig" och "slemmig" utan vit och fluffig.
Pensla, i det här fallet, björkladen och vänd dem sedan i strösocker.
Lägg på en plåt med bakplåstpapper.
Sätt in i ugnen och låt stå ca 30 min. Ta sedan ut bladen och låt de torka innan du garnerar.

Ja, så har du jättefin garnityr till dina muffins, vårtårtan... oj... såg lite konstigt ut... inte vårt tårtan utan VÅR tårtan ;)

Man kan äta löven men man behöver ju inte om man inte vill :)


Björk är fint och finns gratis att plocka i naturen ;)


Sockriga blad :)


Se så fint det blir :)

Kommentarer
Postat av: Mamma

Så duktig du är:)

Jag vill smaka!

2011-05-05 @ 15:28:26
Postat av: Evelina

Tack mamma :) Du får smaka ett när ni kommer hit! Jag har inte vågat smaka ännu :P

2011-05-06 @ 16:19:02
Postat av: J

Du bryter mot allemansrätten när du plockar grenar och löv i naturen! Herregud.

2011-05-24 @ 20:33:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0