Macarons
Macarons är en vetenskap i sig. Väldigt svåra att baka, ena gången blir dom perfekta för att nästa gång bli helt misslyckade. Denna gången blev dom halvbra :)
Jag har använt mig av Leilas recept som finns här: http://www.recept.nu/1.307664/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/franska_macarons
Rosa macarons med körsbärsfyllning
Blanda finmald mandel med florsocker. Se till så att det inte är
några bitar i.
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret lite i taget.
Tilsätter du sockret för snabbt så blir det inte fluffigt.
Vänd försiktigt ner mandelblandningen i äggvitan, lite i taget.
Färga smeten om du vill.
Oj, fel håll.. jaja. Häll smeten i en sprits. Lättast är om du sätter
spritsen i ett glas och har en klämma längst ner så smeten inte
åker ut.
Spritsa ut klickar stora som femkronor på en plåt. "Slå" plåten mot
ett bord eller liknande så att eventuella bubblor försvinner.
Låt dem vila i ca en timme tills dom är så torra att du kan ta på
ytan utan att bli kletig.
(mina blev aldrig torra, förmodligen därför dom inte fick det typiska
macaron utseendet med en "fot")
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Använd INTE varmluftsugn.
Såhär blev mina :)
I min smörkräm blandade jag smör, florsocker, vaniljsocker,
en äggula, karamellfärg och körsbärssylt.
Kleta smörkräm på varannan macaron och para ihop.
Ät och njuuut, för även om dom inte ser ut som dom "ska" så är
dom väldigt goda! :)
Chunky Monkey Chocolate Brownies
Receptet hittade jag i hennes bok "one more slice" som jag köpt på bokrean.
Receptet är inspirerat från Ben n jerry glassen som heter Chunky Monkey.
Chunky Monkey
Grundrecept Brownies:
350g smör
6 dl socker
1 dl ljus sirap
3 dl kakao
0,5 tsk salt
6 st ägg
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret så det blir mjukt. Vispa smör och socker så det blir vitt och pösigt.
Blanda sedan i sirap, kakao och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet.
300 g mörk choklad
200 g valnötter
3 mogna bananer
Hacka chokladen och valnötterna grovt och skiva bananerna. Blanda i allt i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet,
grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
Ät som dom är eller med vaniljglass :)

Vispa ihop smör och socker.

Blanda i kakao, sirap och salt. (och byt skål för att du vispade sönder
den andra)

Blanda ner ett ägg i taget.

Sist i med mjölet.

Grovhacka choklad och valnötter.

Blanda i chokladen, valnötterna och bananerna.

Kleta ut smeten i en form.

Färdiggräddad! Tyvärr så va kakan inne nån minut för länge så den
blev inte så kladdig som jag önskat.

Cunky monkey :)
Maltamuffins
Idag var jag inne i Norrköping och shoppade lite, på lagerhaus fick jag syn på jättefina bakformar som jag såklart var tvungen att köpa.
När jag kom hem så var jag ju såklart tvungen att baka någonting i dom!
Det fick bli citronmuffins med citron från Malta. Ekologiskt och mumsigt.
Fanns ingen mjölk hemma så jag tog vatten i smeten istället, det fungerar lika bra!
Kolla vilka fina, var ju tvungen att köpa dom :)
Sonny får också vara med, han diskar allting åt mig :)
Måste ju se om muffinsen är färdiga men man ser bara sin egen
spegelbild i ugnsluckan :)
Finfina muffins i finfina formar :)
Vill Sonny smaka? Svar JA :)
Såhär ser dom ut när dom är nakna :)
Får väl ta med några på fredag när jag ska till Gualöv ;)
Giftsvampar!
Bestämde mig för att baka lite regnbågsmuffins, fast jag tycker mer att dom liknar giftsvampar!!
Men dom blev ganska goda :)

För att göra regnbågsmuffins så måste man ha olika karamellfärger!

Grön, Gul, Lila, Blå och Röd :)

Såhär ser plåten och formarna ut!

In i ugnen med er!

Som små psykadeliska svampar!

Knasiga muffins.

Får jag bjuda på en giftsvamp? :)